Massage benodigdheden

Massage: wat heb je nodig?

Masseren gebeurt overal. Niet alleen in de massagesalon of wellnesscentrum, maar ook thuis, in hotels, op het strand, in het ziekenhuis, of op het werk. Masseurs kunnen eenvoudig op elke locatie masseren doordat de meeste massage benodigdheden makkelijk mee te nemen zijn. Massagetafels, massagestoelen of massagematten vormen de basis voor de massage. We leggen het allemaal even uit.

Massagetafel lichtgewicht

Massagetafel

Massage vindt meestal plaats op een massagetafel. Dit is een in de regel opklapbare tafel voorzien van een stevig kussen bekleed met vinyl of kunstleer. 

Massagetafels hebben vaak verschillende beweegbare delen en veel modellen hebben een speciaal hoefijzervormig hoofdkussen met ademgat zodat ook de rug en nek goed gemasseerd kan worden. 

Een massagebank is qua werkhoogte vaak verstelbaar. Sommige modellen zijn speciaal vervaardigd voor specifieke massagesoorten, zoals zwangerschapsmassagetafels, Reiki massagetafels en Ayurveda massagetafels voor massage met olie die ter plekke verhit wordt.

Lees meer over massagetafels Shop massagetafels

stoelmassagestoel

Massagestoel

Een massage kan ook plaatsvinden op een speciaal daarvoor ingerichte massagestoel. Deze ergonomische massagekruk zet de gebruiker in de juiste positie zodat de masseur zich goed kan richten op rug- en nekspieren. 

Een stoelmassagestoel is opklapbaar. Stoelmassage wordt dan ook vaak op locatie aangeboden, zoals op kantoren en werkvloeren. Werkgerelateerde klachten zoals RSI, rugpijn en nekpijn kunnen middels stoelmassage succesvol worden behandeld. 


Massagestoel

Elektrische massagestoel

Elektrische massagestoelen laten de masseur volledig buiten beschouwing en bieden de gebruiker een gevarieerd pakket aan mechanische of pneumatische massages. 

Elektrische massagestoelen, of massagefauteuils zoals ze worden genoemd, bestaan in verschillende varianten: van eenvoudige huiskamermodellen tot luxueuze, volautomatische massagezetels.

Lees meer over massagestoelen Shop elektrische massagestoelen


zadelkruk tabouret

Zadelkruk

Veel masseurs doen hun werk staand, maar rustiger massages kunnen ook zittend gegeven worden. De masseur zal dan gebruik willen maken van een ergonomisch gevormde kruk, de zadelkruk, ook wel ponyseat of tabouret genoemd. 

Zadelkrukken worden overal in de medische wereld en wellnessbranche gebruikt vanwege hun ergonomische eigenschappen, het zitcomfort en het gebruiksgemak.

Lees meer over zadelkrukken Shop zadelkrukken!

massage halfrol

Massage accessoires

Massage met de blote handen is de basis, maar afhankelijk van het doel, de traditie en het soort massage kunnen er diverse massage accessoires ingezet worden. Bij sportmassages, stoelmassages, zwangerschapsmassages en andere paramedische massages kan de masseur gebruik maken van de knierol, halfrol of het sternumkussen ter ondersteuning van ledematen of ter verbetering van het comfort.

Elektrische massagehulpmiddelen zoals massagekussens, rollers en massagestaven kunnen een massage intensiveren. Veel 'oosterse' massages worden vaak verrijkt met hulpmiddelen als hotstones, cups, naalden, bamboestokken, rozenhout rollers en niet te vergeten: oliën. Massage-olie wordt veelvuldig bij massage ingezet ter vermindering van de wrijving, ter verwarming of ter verhoging van het welness-effect. Bij sommige massages speelt de olie een hoofdrol vanwege de geneeskrachtige of gezondheidsbevorderende eigenschappen van de kruiden in deze aromatische en etherische oliën.

Shop onze massage accessoires

Lees meer over massage

  • Massage werkt zo - Lees alles over de basistechniek, de werking en de effecten van massage.
  • Massage soorten - Er bestaan veel verschillende massagebehandelingen, bekijk alle massagesoorten van A tot Z.
  • Massagesalon - Uw eigen salon openen? Lees onze tips voor een succesvolle massagepraktijk!