Massagesalon openen?

Tips voor een succesvolle massagepraktijk

massagesalon openen tips

Een massagesalon openen of een eigen massagebedrijf starten? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Uw Massagetafel geeft u een aantal handige tips waarmee u uw salon of massagebedrijf op locatie binnen afzienbare tijd tot een succesvol bedrijf kunt maken. De inrichting van uw salon, de administratie en marketing: het zijn allemaal onderdelen waar u gegarandeerd mee te maken krijgt wanneer u een nieuwe salon opent.

Uw massagepraktijk voorbereiden op de markt

Op het moment dat u uw eigen massagepraktijk gaat openen zult u ongetwijfeld al veel kennis hebben van de massagewereld. Niet alleen uw opleiding heeft u veel geleerd, misschien heeft u inmiddels ook al een aantal jaren werkervaring in een salon of wellnesscenter. Toch is het verstandig dat u zich, voordat u de stap naar een eigen praktijk zet, verdiept in de markt. Hoe ziet de concurrentie in uw vakgebied eruit? En welke verplichtingen gaat u aan als ondernemer? 

Bij de Kamer van Koophandel kunt u terecht voor alle nodige informatie voor startende ondernemers, evenals op de site van de Belastingdienst. Via informatieve pagina’s als Massage.nl, maar ook op netwerken als LinkedIn vindt u alles over uw vakgebied.

De inrichting van uw massagepraktijk of salon

massagesalon openen massagetafel kopen

Of u nu een eigen praktijk heeft of u huurt een kamer in een maatschap: een goede massagetafel en een masseursstoel (of zadelkruk/tabouret) mogen niet aan uw inrichting ontbreken. Goede spullen bepalen niet alleen het gebruiksgemak voor u en uw cliënten, ze zijn tevens bepalend voor de professionele uitstraling van uw praktijk en van u als masseur. Beknibbel daarom vooral niet op veiligheid of duurzaamheid: een goede investering in betrouwbare materialen verdient zich altijd terug. Bovendien zijn er tegenwoordig kwalitatief hoogwaardige massagetafels en zadelkrukken op het internet te koop tegen scherpe prijzen.

Shop massagetafels

Een goede website hoeft niet duur te zijn!

U heeft nu uw eigen massagebedrijf, dus laat de klanten maar komen. Veel masseurs beginnen hun werkzaamheden binnen een netwerkje van bekenden en familie en breiden hun klantenkring langzaam uit door mond-op-mondreclame. Maar de concurrentie is moordend! Wanneer u snel uw investeringen terug wilt verdienen zult u zult u snel meer klanten moeten vinden. 

Er is een grote doelgroep daarbuiten en die wilt u bereiken. Een goede website is daarbij onmisbaar. Een goede website heeft een professionele uitstraling en nodigt uw doelgroep uit tot actie. Zo'n website is bovendien makkelijk vindbaar in de zoekmachines en maakt verbinding met de sociale media zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram etc. 

Zo’n complete website hoeft geen diepte-investering te zijn. Tijdvooreensite bouwt professionele en mooie websites vanaf 499 euro. Websites compleet met een gemakkelijk CMS waarmee u snel uw eigen website kunt bijhouden. Schrijft u liever niet zelf? Tekst en beeld kunt u allemaal uitbesteden, evenals de zoekmachine-optimalisatie (SEO) en het adverteren (SEA) van uw website. Dat hoeft allemaal niet schrikbarend veel te kosten; een betaalbare investering die uw bedrijf absoluut waard is.

Zakelijke administratie: het hoort erbij

Niemand houdt ervan, maar als ondernemer zult u wel moeten: het bijhouden van een zakelijke administratie. De belastingdienst verplicht u tot een boekhouding en een aantal verschillende jaarlijkse aangiftes. Gelukkig kunt u dit allemaal uitbesteden. Of u nu een schoenendoos-type bent of u doet graag zoveel mogelijk zelf: op elk potje past een dekseltje in boekhoudersland. Bovendien bestaan er tegenwoordig handige pakketten waarmee u eenvoudig uw eigen boekhouding voert, zoals Reeleezee of Acumulus.

Waarom Uw Massagetafel?

U heeft de sleutel van uw nieuwe praktijkruimte en nu begint het leukste: de inrichting. Bij Uw Massagetafel weten we welke spullen niet kunnen ontbreken aan de inrichting van uw massagesalon. Werkt u op locatie? Geen probleem: vrijwel al onze massagetafels zij opklapbaar. U kunt bij ons niet alleen terecht voor het grootste aanbod massage-artikelen van de Benelux, wij verkopen tevens materialen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. 

massagesalon openen tip zadelkruk kopen

Ons assortiment massagetafels biedt voor elk wat wils, of u nu een sportmasseur bent of Reikimeester. U vindt bij ons gegarandeerd de zadelkruk die bij u past, en ook voor accessoires als knierollen en hoezen gaat u naar onze webshop. Op al onze massagetafels zit een uitzonderlijk lange garantie van maar liefst 5 jaar: waarmee wij garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Uw Massagetafel levert al ruim twintig jaar aan professionele masseurs – meer dan 30.000 klanten zijn u voorgegaan!

Lees meer over massage

  • Massage werkt zo - Lees alles over de basistechniek, de werking en de effecten van massage.
  • Massage soorten - Er bestaan veel verschillende massagebehandelingen, bekijk alle massagesoorten van A tot Z.
  • Massagebenodigdheden - Massagetafel of zadelkruk: lees over welke hulpmiddelen de masseur kan beschikken.