Over massage, een wereldwijd succes

Massage is in trek, en dat merken we bij Uw Massagetafel. Elk jaar verkopen we duizenden massagetafels en massagestoelen aan masseurs, therapeuten en behandelaars. We zijn daarmee de grootste leverancier van massagetafels en toebehoren in Nederland en België. Maar waarom is massage vandaag de dag zo populair?

Massage is oud

Massage

De eerste bewijzen voor massage stammen van meer dan vierduizend jaar terug in het oude Egypte. In de loop van de archeologische geschiedenis vinden we sporen van massage terug in alle windstreken van de wereld. China, India en Japan zijn belangrijke bakermatten van typische massagesoorten, en ook de Grieken en Romeinen beoefenden de kunst van het masseren reeds in vroege tijden. Wereldwijd ontdekte men de positieve effecten van massage voor gezondheid van lichaam en geest, en deze effecten hebben vandaag de dag nog steeds een grote aantrekkingskracht.

Juist in de hectische tijd waarin wij nu leven is massage voor velen niet alleen heilzaam bij pijn maar ook als ontspanningsmiddel. Een massage kent dan ook twee ingangen: ter bestrijding van klachten, lichamelijk of geestelijk/emotioneel van aard, of vanuit een behoefte aan ontspanning, verwenning of genot.

Hoe werkt massage?

Massage kent een stijgende trend. Massage had niettemin vroeger in Nederland een tamelijk dubieus imago en werd vaak geassocieerd met erotiek, zweverig of enkel als behandeling voor topsporters. Massage is echter al lang geleden uit dat hoekje gekropen, mede dankzij het feit dat massage zich wetenschappelijk bewezen heeft als gunstig voor de gezondheid en het algemeen welzijn. Ook door de opkomst van alternatieve en niet-Westerse geneeswijzen heeft massage zijn vlucht genomen. Maar wat doet een massage precies? En welke massages bestaan er?

Lees meer over massage:

  • Massage werkt zo - Lees alles over de basistechniek, de werking en de effecten van massage
  • Massage soorten - Er bestaan veel verschillende massagebehandelingen, bekijk alle massagesoorten van A tot Z
  • Massagebenodigdheden - Massagetafel of zadelkruk: lees over welke hulpmiddelen de masseur kan beschikken
  • Massagesalon - Uw eigen salon openen? Lees onze tips voor een succesvolle massagepraktijk

Shop onze massagetafels