Massagetafel kenmerken

Belangrijke massagetafel kenmerken om op te letten

Massagetafel kenmerken checklist

Voor u als masseur of therapeut is het belangrijk dat u de juiste massagetafel kiest voor uw werkzaamheden. Maar de keuze is reuze: bij Uw Massagetafl heeft u een groot aantal verschillende massagetafels om uit te kiezen. Welke massagetafel past nu het beste bij u en uw werkzaamheden? 

Dat is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Bekijk hieronder eens deze checklist met 7 massagetafel kenmerken die bepalend zijn voor uw keuze. 

Wilt u de verschillende massagetafels kenmerken eens op een rijtje zien? In onze massagetafelvergelijker vindt u een goed overzicht van al onze massagetafels met hun specifieke kenmerken.

1 Lengte, breedte en hoogte van de massagetafel

Het eerste en vaak belangrijkste criterium waar u een massagetafel op selecteert is de maat. Er zijn drie factoren die uw eisen ten aanzien van de maat kunnen bepalen: uw doelgroep, het type massage dat u beoefent en uw werkplek.

Doelgroep

Het merendeel van de massagetafels is tussen de 185 en 195 cm lang. Een standaard massagetafel volstaat daarmee voor de meeste massagedoeleinden en biedt met gebruik van de verlengde hoofdsteun voldoende ruimte. Behandelt u vaak lange cliënten? Dan zult u de voorkeur geven een lange massagetafel. Maar let op: als u voeten en hoofd behandelt kan een te lange tafel deze lichaamsdelen juist moeilijk bereikbaar maken.

Met een massagetafelbreedte van 70 cm kunt doorgaans goed uit de voeten, u hoeft niet ver voorover te buigen om de romp of onderrug te masseren. Zoekt u extra breedte, dan kunt u bij veel tafels gebruik maken van extra zijsteunen. Wanneer u verwacht met regelmaat zware mensen te behandelen of u zoekt extra werkruimte, kunt u baat hebben bij een brede massagetafel van 80 cm. Inclusief zijsteunen bereikt zo'n massagebank maar liefst een breedte van 90 cm. De extra brede tafels bieden meer ondersteuning voor de armen. Dit wordt als prettig ervaren bij zwaardere cliënten en tijdens langdurige massages.

Elke opklapbare massagetafel is in hoogte verstelbaar. U moet een massagetafel op een werkhoogte kunnen instellen die goed bij uw lengte past. Let bij uw keuze ook op de mogelijkheid om zittend te kunnen werken. Als u uw werk zittend uitvoert is het daarbij van belang dat u gebruik maakt van een goede ergonomische kruk. Uw Massagetafel heeft een groot assortiment zadelkrukken in verschillende prijsklassen en modellen.

Massagesoort

De ene massage is de andere niet en daarom is het goed om stil te staan bij het type massage dat u geeft. Behandelt u zwangere vrouwen? Dan is het duidelijk: u zult kiezen voor een zwangerschapsmassagetafel met aangepaste afmetingen voor buik en eventueel borsten. Wist u dat Uw Massagetafel de enige webshop is die betrouwbare en betaalbare zwangerschapsmassagetafels verkoopt?

Geeft u sportmassage? Dan kan een ergonomische massagetafel goed bij u passen: de smallere breedte halverwege de massagetafel en de ronde hoeken geeft u goed de ruimte om te masseren. Voor zittende masseurs zijn er de zogenaamde Reiki massagetafels die verhoogde panelen aan voor- en achterkant hebben. Hiermee ontstaat voldoende ruimte voor benen en knieën.

Werkplek

Werkt u op locatie? Of heeft u een kleine werkkamer? Dan zult u de voorkeur geven aan een compacte en smalle massagetafel die qua lengte en breedte overal inzetbaar is. Misschien heeft u een vaste massagesalon en wilt u graag een luxe massagetafel die voldoende ruimte moet bieden. In dat geval kunt u meer baat hebben bij een vaste, elektrische massagetafel of bij één van onze luxere inklapbare massagetafels.

2 Bekleding van een massagetafel

Zachte en mooie bekleding wordt door een cliënt als zeer prettig ervaren. Al onze massagetafels zijn bekleed met hoogwaardig vinyl. Vinyl voelt prettig aan en plakt niet. Bovendien is vinyl eenvoudig schoon te maken met een sopje van water en zeep. De luxere massagetafels uit ons assortiment zijn voorzien van ultra soft-skin-touch-vinyl, een bekledingsoort die nog fijner en zachter is van structuur en een gevoel van luxe en comfort creëert.

Voor sommige massagesoorten kan het nodig zijn om een massagetafel hoeslaken te gebruiken. Een hoes biedt extra comfort en hygiëne en beschermt bovendien de bekleding van uw massagetafel. Zorg dat u de juiste hoes bij uw massagetafel kiest zodat deze goed om de massagetafel sluit. Massagetafelhoeslakens bestaan in badstof en katoen, waarbij badstof doorgaans iets prettiger aanvoelt.

3 Comfort van uw massagetafel

De deklaag van uw massagetafel bepaalt in belangrijke mate het ligcomfort voor uw cliënt. Over het algemeen kunnen we stellen: hoe dikker de deklaag, hoe groter de comfortervaring van uw cliënt. Een zacht doch stevig kussen schept een gevoel van behagen en luxe zodat uw cliënt zich optimaal kan optimaal kan ontspannen. Een massagetafel met een dikke deklaag biedt bovendien goed weerstand aan zwaardere cliënten en bij stevige massages.

Er zijn echter omstandigheden waarbij een dik kussen niet automatisch voor meer comfort zorgt. Denk daarbij aan zware massages en behandelingen waarbij lichaamsdelen krachtig gemanipuleerd worden en hoge druk op het lichaam wordt uitgeoefend. In die gevallen kan een robuuste massagetafel met een relatief dun kussen beter uitkomst bieden.

Wij adviseren voor de meeste doeleinden een deklaag van minimaal 5 cm dikte. De massagetafels van Uw Massagetafel zijn alle voorzien van een deklaag van uitstekend PU schuim. Sommige luxere massagetafels kenmerken zich door een deklaag van grote dikte van hoogwaardig schuim. Het comfort van deze deklaag is aan een dergelijke massagetafel goed af te zien en vooral: te voelen.

4 Draagkracht en constructie van de massagetafel

Vaak is de draagkracht niet het probleem van een massagetafel. Bijna alle massagetafels kunnen een draaggewicht van 300 kg aan. De constructie van de massagetafel en het materiaal van het frame is echter belangrijker. Een goedkope massagetafel gaat na verloop van tijd hinderlijk torderen en piepen, iets wat de behandeling in de weg kan staan en een gevoel van onveiligheid kan oproepen bij u en uw cliënt.

Uw Massagetafel heeft gekozen voor uitsluitend kwalitatief hoogwaardige massagetafels met een solide constructie. Onze tafels zijn vervaardigd uit minimaal drie jaar gerijpt esdoornhout (of beukenhout in de luxere modellen). Het hout werkt niet meer waardoor de stabiliteit en sterkte van de tafel geen verandering ondergaat. Bovendien zijn de meeste van onze opklapbare massagetafels voorzien van een gepatenteerd Auto-lock systeem; een dubbele 'klik'-vergrendeling die veiligheid garandeert en snel in- en uitklappen mogelijk maakt. Onze massagetafels hebben vrijwel alle een garantie van maar liefst 5 jaar op het frame.

5 Inklapbare of vaste massagetafels en gewicht

Gaat u vaak op bezoek bij uw cliënten dan kiest u voor een mobiele, lichtgewicht massagetafel. Een lichtere tafel is een stuk handzamer in gebruik dan een zware tafel. Voor zwaardere tafels die regelmatig vervoerd moeten worden zijn ook oplossingen, zoals het gebruik van een trolley. Geeft u zware massages? Dan is een normale tot zware massagetafel vaak een betere keus. Voor chiropractors, osteopaten en manueel therapeuten zijn speciale chiropraxietafels het meest geschikt.

6 Massagetafel accessoires

Wanneer u een massagetafel heeft gevonden die aan al uw wensen voldoet kunt u gaan zoeken naar accessoires die u bij de uitoefening van uw werkzaamheden nodig heeft of die het comfort voor uw client verhogen. Heeft u al gedacht een hulpstukken zoals knierollen, massagekussens of handdoeken? En heeft u een goede zadelkruk of taboeret?

7 Persoonlijke voorkeuren

Behalve bovengenoemde massagetafel kenmerken is uw eigen ervaring en persoonlijke voorkeur en smaak net zo belangrijk bij de keuze voor een massagetafel. Onder het tabblad 'specificaties' vindt u bij al onze massagetafels een uitgebreide omschrijving van de eigenschappen per massagetafel. Komt u er desondanks niet uit? Schroom niet en bel of mail ons. We helpen u graag bij uw keuze.

Shop alle massagetafels