Uw Massagetafel

Massagetafels gratis bezorgd in Nederland

Alle massagetafels op voorraad = snel geleverd

Ook in België bezorgd! Betalen met Mister Cash

Thuiswinkel Keurmerk
Mr Cash
IDEAL
CE

Over zadelkrukken en tabouretten

Wat zijn zadelkrukken?

Over zadelkrukken

Zadelkrukken, tabouretten of ponyseats zijn rolkrukken (met of zonder rugleuning) op wielen. De term zadelkruk duidt op de zadelvorm van de zitting: een ergonomisch gevormde zitting die steun en grip biedt aan het zitvlak en het bekken.

Voor wie zijn zadelkrukken bedoeld?

Iedereen die veel zit heeft baat bij een zadelkruk. De combinatie van zwenkwieltjes en een ergonomisch zitdeel maakt zittend verplaatsen eenvoudig, en dat is handig voor iedereen die zittend werkt en daarbij regelmatig zich moet kunnen omdraaien, opstaan of verrijden om iets te pakken of een andere positie te kunnen innemen. 

Zadelkrukken maken ‘halfzittend’ werken mogelijk en verbeteren op natuurlijke wijze de werkhouding. Ergonomisch werken is voor iedereen die zittend werkt een must. Dat zijn dus vele verschillende beroepsbeoefenaars, zoals: schoonheidsspecialisten, tandartsen, masseurs, therapeuten, artsen, opticiens, ziekenhuispersoneel, kappers, baliemedewerkers, kassières, pedicures, manicures, en ga zo maar door. Werken op een zadelkruk verkleint rug- en schouderklachten aanzienlijk en wordt dan ook geadviseerd door artsen, fysiotherapeuten en arbo-instanties.

Waar kan de zadelkruk of taboeret gebruikt worden?

De zadelkruk leent zich uitstekend voor gebruik door alle zittende beroepsbeoefenaren en is dan ook terug te vinden in elke praktijk, salon, centrum, kantoor en ziekenhuis.

Wat zijn de standaard kenmerken van een zadelkruk?

Over zadelkrukken

Een zadelkruk heeft zwenkwielen die prima over verschillende vloeroppervlakken kunnen rollen. Echte zadelkrukken hebben een ergonomische zadelzit, in originele of licht afgevlakte vorm. 

Een tabouret (of taboeret) is eigenlijk geen echte zadelkruk, maar gewoon een kruk op wielen, al dan niet met rugleuning. De term zadelkruk, tabouret en ponyseat wordt veel door elkaar gebruikt. 

Zadelkrukken en tabouretten zijn voorzien van een gasveer waarmee ze in hoogte verstelbaar zijn en bekleed met kunstleer of vinyl – iets wat de hygiëne en het reinigingsgemak ten goede komt.

Shop zadelkrukken

Wat zijn de onderlinge verschillen?

Zadelkrukken verschillen van elkaar in luxe afwerking, in de aanwezigheid van een rugleuning en in de vorm van het zadel.

Wat is het verschil tussen goedkope en luxe zadelkrukken?

De prijsverschillen tussen de zadelkrukken zijn niet bijzonder groot. Een luxe zadelkruk kenmerkt zich door exclusieve materialen van het onderstel en het kussen, een eventuele rugleuning, een dikkere bekleding en een betere afwerking - dit alles met verhoogd zitcomfort tot gevolg. Voor kleine budgetten is er de standaard professionele zadelkruk op wielen.

Hoe onderhoud ik mijn zadelkruk?

Een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje zijn voldoende om de zitting, de eventuele rugleuning en het onderstel van de zadelkruk te reinigen. Vermijd zware reinigingsmiddelen: deze kunnen uw kruk op wielen beschadigen.

Welke accessoires zijn er voor mijn zadelkruk?

Over zadelkrukken - overtrekken en hoezen

Voor uw zadelkruk bestaan handige overtrekhoezen waarmee u uw zadelkruk beschermt tegen vuil en beschadiging.

Shop zadelkruk accessoires