Uw Massagetafel

Massagetafels gratis bezorgd in Nederland

Alle massagetafels op voorraad = snel geleverd

Ook in België bezorgd! Betalen met Mister Cash

Thuiswinkel Keurmerk
Mr Cash
IDEAL
CE

Over massagetafels

Wat zijn massagetafels? 

Over massagetafels

Massagetafels; het woord dekt eigenlijk wel aardig de lading. Massagetafels, ook wel massagebanken genoemd, zijn behandeltafels die specifiek ontworpen zijn voor het masseren of in liggende positie behandelen van patiënten en cliënten. 

Een massagetafel is meestal een inklapbare tafel, die is voorzien van vaste kussens en beweegbare delen, zoals rugleuning, armleuningen, hoofdsteun. 

Massagetafels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, kleuren en uitvoeringen. Van lichtgewicht massagetafels tot elektrische behandeltafels: zo lang een persoon er veilig en comfortabel op gemasseerd kan worden, kunnen we spreken van een massagetafel.

Voor wie zijn massagetafels bedoeld?

Over massagetafels - shiatsu massage

Ongeacht of het een Westerse of Oosterse benadering van het lichaam betreft: massagetafels lenen zich voor een zeer uitgestrekte doelgroep. Vanzelfsprekend vormen masseurs en masseuses de grootste gebruikersgroep.

Massage is een breed begrip; er bestaat een groot aantal verschillende soorten massages, uiteenlopend van ontspanningsmassage, Reiki en sportmassage tot aan zwangerschapsmassage en ayurveda therapie.

De andere grote beroepsgroepen die massagetafels gebruiken zijn: fysiotherapeuten, manueel therapeuten, reflexologen, acupuncturisten, osteopaten en nog vele andere therapeuten die het lichaam, de geest en het bewegingsapparaat behandelen. Ook particulieren en hobbyisten schaffen massagetafels aan, voor privédoeleinden of oefening. 

Lees meer over massage soorten

Waar kunnen massagetafels gebruikt worden?

Een massagetafel kan overal worden neergezet en gebruikt; in de massagesalon, fysiotherapiepraktijk, beautysalon, wellnesscenter, huisartsenpraktijk, centrum voor manuele therapie, maar ook in een hotelsuite, op het strand - of gewoon op zolder.

Over massagetafels - opklapbare massagetafels

Omdat de meeste massagetafels inklapbaar zijn kunnen ze eenvoudig meegenomen worden voor massages en behandelingen op locatie. In ingeklapte staat neemt een massagetafel weinig ruimte in, handig voor gebruik in kleine massagepraktijken of behandelkamers.

Bekijk opklapbare massagetafels

Wat zijn de standaard kenmerken van massagetafels?

Een massagetafel is in de eerste plaats een horizontale ligbank, voorzien van stevige, comfortabele kussens. De kussens zijn voorzien van vinylbekleding, een hygiënische en makkelijk te reinigen stof. Elke massagetafel heeft een ademgat, ofwel in de body, dan wel in de hoofdsteun van de tafel. Voor alle massagetafels geldt dat ze in in hoogte verstelbaar moeten zijn, zodat de masseur goed zijn werk kan verrichten.

Lees meer over massagetafel kenmerken

Wat zijn de onderlinge verschillen tussen massagetafels?

Over massagetafels: verschillen en kenmerken

Veel massagetafels zijn geschikt voor een allround gebruik en bieden een breed pakket aan kenmerken. Er zijn ook massagetafels die specifiek voor bepaalde doeleinden zijn ontworpen, zoals Reiki massagetafels of zwangerschapsmassagetafels. Deze massagetafels hebben hun eigen specifieke kenmerken. Sommige massagetafels bestaan uit één deel, andere tafels hebben meerdere delen die afzonderlijk kunnen bewegen, zodat de klant ook in zittende positie gemasseerd kan worden, of bijvoorbeeld met de benen omhoog. De verschillende opties:

 • inklapbaar
 • beweegbare delen, zoals rugleuning
 • losse hoofdsteun
 • losse armpanelen
 • zijpanelen voor extra breedte
 • extra breedte van de body
 • extra lengte
 • ergonomische gevormd
 • armplank
 • elektrisch verstelbaar
 • Reikipanelen
 • Shiatsu releasekabels
 • opstaande rand voor oliemassages
 • buik- en borstopeningen in de body met of zonder buikband

Vergelijk onze massagetafels

Wat is het verschil tussen goedkope en luxe massagetafels?

Over massagetafels - Luxe massagetafels

Het prijsverschil tussen de goedkope en duurdere massagetafels zit ‘m veelal in de materialen die gebruikt zijn en de opties die op de tafel aanwezig zijn. De goedkope massagetafels dienen een breed publiek en worden veelal op grote schaal vervaardigd zodat een lagere productieprijs mogelijk is.

Luxere tafels zijn vaak gemaakt van duurdere hout- of metaalsoorten. Vaak hebben ze een dikkere en sterkere schuimlaag. Sommige zijn voorzien van exclusieve kenmerken, zoals deze ergonomische, ovalen massagetafel, deze extra brede massagetafel of deze massagetafel met exclusief design. En zoekt u echte luxe en comfort? Dan zullen de elektrische massagetafels u goed bevallen.

Bekijk de elektrische massagetafels

Hoe onderhoud ik mijn massagetafel?

In principe zijn alle massagetafels eenvoudig te onderhouden. Een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje zijn voldoende om het vinyl en de poten van de massagebank dagelijks te reinigen. Zware reinigingsmiddelen kunnen de stof en het houtwerk beschadigen, u kunt het beste gebruik maken van de standaard milde reinigingsmiddelen die u in de supermarkt kunt kopen.

massagetafel onderhoud

Bij het schoonmaken van elektrische massagetafels zult u moeten oppassen dat u geen water in de motor of bedrading laat druppelen. Hoeslakens beschermen uw massagetafel uitstekend bij intensief gebruik; het biedt bovendien extra hygiëne en comfort voor uw klanten.

Lees meer over massagetafel onderhoud

Welke accessoires zijn er beschikbaar voor massagetafels?

Over massagetafels - hoeslaken massagetafel

Voor de meeste massagetafels zijn hoeslakens verkrijgbaar, zowel met ademgat als zonder. Er zijn losse hoofdsteunen, hoofdkussens, kussenovertrekken en covers te koop, evenals hulpmiddelen als halfrollen, knierollen en sternumkussens. Voor de masseur en behandelaar zijn er zadelkrukken en tabourets (met overtrekhoezen), wafeldekens, badlakens en werktafels. De mobiele masseur heeft trolleys en draagtassen tot zijn beschikking.

Shop massagetafel accessoires