Uw Massagetafel

Massagetafels gratis bezorgd in Nederland

Alle massagetafels op voorraad = snel geleverd

Ook in België bezorgd! Betalen met Mister Cash

Thuiswinkel Keurmerk
Mr Cash
IDEAL
CE

Over behandelstoelen en behandeltafels

Wat zijn behandelstoelen?

Over behandelstoelen - behandelstoel ZARA

Behandelstoelen, waar we vaak ook behandelbanken en behandeltafels onder scharen, zijn meubels die specifiek ontworpen zijn voor het behandelen van gezicht en lichaam van patiënten en cliënten.

Voor wie zijn behandelstoelen bedoeld?

Een behandelstoel wordt ingezet bij behandelingen op het gebied van schoonheid, wellness en zorg, maar ook voor medische therapieën. De verschillende beroepsbeoefenaars die behandelstoelen of behandelbanken gebruiken kunnen zijn: schoonheidsspecialisten, cosmetisch behandelaars, pedicures, visagisten, huidtherapeuten, diëtisten, reflexologen, tatoeëerders, tandartsen, kappers en dermatologen.

Waar kunnen behandelstoelen gebruikt worden?

Een behandelstoel is een onmisbare basis in elke schoonheidspraktijk, beautysalon, wellnesscenter, dokterskamer, chiropraxiepraktijk, pedicuresalon en tattooshop. Bij de inrichting van een salon zal de behandelstoel uw eerste aankoop zijn.

Wat zijn de standaard kenmerken van een behandelstoel?

Een behandelstoel of behandelbank heeft een zit- of ligbasis die versteld kan worden. Bij vrijwel elke behandelstoel kan een aantal delen bewegen, zoals de rugleuning en beenleuning.

Behandelstoelen zijn voorzien van een motor waarmee de beweegbare delen en de hoogte elektrisch ingesteld kunnen worden. Het onderstel van een behandeltafel of –stoel bestaat uit een stalen frame waarin of waaronder de motor is bevestigd. Daarop ligt een stevige basis van één of meerdere sterke kussens. Deze zijn bekleed met vinyl, een hygiënische en makkelijk te reinigen stof.

Behandelstoel, behandeltafel of massagetafel? Wat zijn de verschillen?

Het wordt veel door elkaar heen gebruikt: behandelstoelen, behandeltafels en massagetafels. Ze overlappen elkaar dan ook grotendeels.

Eerst het verschil tussen behandeltafels en behandelstoelen. Veel behandelstoelen kunnen volledig in horizontale positie worden gebracht zodat een complete behandeling of massage van het lichaam mogelijk wordt. Daarmee is het eigenlijk een soort behandeltafel geworden.

Over behandelstoelen

Andersom kunnen sommige behandeltafels 'opgevouwen' worden tot behandelstoel. Toch spreken we pas van een behandelstoel als er minimaal sprake is van een beweegbare rugleuning, hoofdsteun, beensteun en armsteunen.

Dan het verschil tussen behandeltafel en massagetafels. Dit verschil is minimaal. In de volksmond spreken we vaak van massagetafel als dit een opklapbare, niet-elektrische tafel betreft. Behandeltafels hebben vaker elektrisch beweegbare delen, zijn luxer en eenvoudig in hoogte te verstellen via een voetpomp of elektrische motor. Wanneer er Een gemiddelde behandelstoel heeft tenminste beweegbare arm- en beenleuningen en is geschikt voor brede doeleinden waarbij de behandelaar het gezicht, de armen of benen goed moet kunnen bereiken.

Shop elektrische behandelstoelenShop elektrische behandeltafelsShop opklapbare massagetafels

Kenmerken van behandelstoelen

Een gemiddelde behandelstoel heeft tenminste beweegbare arm- en beenleuningen en is geschikt voor brede doeleinden waarbij de behandelaar het gezicht, de armen of benen goed moet kunnen bereiken. Verder bestaan er grote verschillen in luxe en kenmerken als het behandeltafels aangaat. De kenmerken kunnen zijn:

 • verstelbare helling / kantelfunctie
 • verstelbare armsteunen
 • verstelbare hoofdsteun
 • verstelbare beensteun(en)
 • verstelbare voetsteunen
 • alle delen afzonderlijk verstelbaar
 • ademgat in hoofdsteun
 • handmatige afwerking met exclusieve materialen
 • verwarming
 • aantal elektrische motoren
 • afstandsbediening of voetpedaal of beide
 • telescopische pilaar

Goedkope en luxe behandelstoelen

Over behandelstoelen - luxe behandelstoel

De prijsverschillen in deze categorie kunnen bijzonder groot zijn. Niet alleen het gebruiksdoel van de behandelstoel is bepalend bij de keuze voor een behandelstoel; het is veelal de look en feel die doorslaggevend is bij de aankoop.

Luxe behandelstoelen zijn vervaardigd uit dure materialen en kennen veelal een een dikkere deklaag, sterkere of meerdere motoren, een breed scala aan opties en een exclusieve afwerking. Goedkopere behandeltafels zijn vaak eenvoudiger in mogelijkheden en in afwerking maar dienen prima hun doel.

Hoe onderhoud ik mijn behandelstoel?

In principe zijn alle behandelstoelen eenvoudig te onderhouden. Het schoonmaken werkt grotendeels hetzelfde als bij massagetafels. Een handwarm sopje en een schoonmaakdoekje zijn voldoende om het vinyl en de poten van de behandeltafel dagelijks te reinigen.

Zware reinigingsmiddelen kunnen de stof en het houtwerk beschadigen, u kunt het beste gebruik maken van de standaard milde reinigingsmiddelen die u in de supermarkt kunt kopen. Bij het schoonmaken van elektrische behandelstoelen zult u moeten oppassen dat u geen water in de motor of bedrading laat druppelen.

Lees meer over onderhoud

Welke accessoires zijn er voor mijn behandelstoel?

Over behandelstoelen - accessoires

Voor de hoofdsteunen van behandelstoelen zijn hoodfsteunonderleggers en overtrekken verkrijgbaar, en voor bepaalde behandeltafels bestaan hoeslakens waarmee uw behandelstoel hygiënisch blijft en beschermd tegen schade. Voor de behandelaar bestaat er een breed aanbod aan zadelkrukken en tabouretten (met overtrekhoezen), maar ook luxe wafeldekens, badlakens en werktafels.

Shop behandelstoelen accessoires